Rotuottelu 06.10.2022

Tällä kertaa kokeen järjestäjänä toimi Suur-Savon Dreeverikerho ry ja koe pidettiin Mikkelissä. Kokeen keskuspaikkana toimi ABC-asema Tuukkalassa. Koejärjestelyistä vastasivat Tenho Pulkkinen joukkoineen. Aamulla tarjottiin kahviot croissantin kanssa ja maastosta tultaessa päivän runsas lounas  Ylituomarina toimi Jukka Takkinen Pieksämäeltä ja sihteerinä Petteri Jurva Mikkelistä. Kokeeseen osallistuvat sääntöjemme mukaisesti kaksi ajokoesääntöjen alaista koiraa kutakin rotua kohden, poikkeuksellisesti tänä vuonna vain yksi suomenajokoira, kaksi beaglea ja kaksi dreeveriä. Kyseinen koe käytiin sateisessa ja tuulisessa syyssäässä. Ajettavia ei oikein löytynyt ja ainoastaan yhdessä maastossa saatiin kunnon ajo. Kokeen voitti beagle Tavajs Dolli tuloksella 33,75 p. Beaglet voittivat myös kokonaiskilpailun pistemäärällä 36.75, toisena dreeverit 8,17 p. ja kolmantena ajokoirat 4,00 p. Pöydissä keskusteltiin hyvässä hengessä ajokoeharrastuksen tulevaisuudesta ja tällaisen kokeen järjestämistarpeesta ensi vuonna. Torstai oli toivoa täynnä, joten sovittiin, että beagleporukat järjestävät kokeen ensi vuonna. 

Kokeen järjestäjät ja kokeen voittajana Jouni Huotari keskellä
Tavajs Dolli
Lumi, Kari Paavilainen
Launon Essi, Ilmo Hyyryläinen
Helisalon Jukke, Oskari Purhonen

 

Satumeren Saga, Pekka Auvinen